Gel liners

Eyeliner! Sinds het begin van mijn make up obsessie was eyeliner een van de "spannendste" dingen om te ontdekken, er waren zo veel verschillende soorten en het aanbrengen was ook een hele uitdaging. Ik weet nog dat ik het eerste jaar dat ik eyeliner had ontdekt helemaal los ging en eyeliner overal rondom mijn ogen smeerde en inplaats van een wing een soort boogje omhoog tekende.


Het begon allemaal met een stift die ik had gekocht terwijl ik dacht dat het een oogpotloodje was. Toen ik thuis kwam en zag dat het eyeliner was begon ik meteen enthousiast mijn ogen te omlijnen zonder dat ik ooit een tutorial had bekeken. toen ik klaar was keek ik tevreden in de spiegel en zo ben ik de hele eerste klas naar school gegaan, nu ik terug kijk zag ik er dagelijks uit als een soort panda maar dat maakte mij toen echt niks uit.

Toen ontdekte ik YouTube met NikkieTutorials, ik was verliefd op de opties en keuze die er waren qua make up en dan vooral eyeliner. Een jaar heb ik video's gekeken en niks geprobeerd omdat ik niet weer het panda effect wou maar na al die tijd besloot ik een eyeliner te kopen en te gaan experimenteren. 

Ik begon met stiften, toen dunne kwastjes met haartjes (wat een ramp was dat) en daarna potjes met spons kwartjes en gel liner. Ik werd steeds een beetje beter in het aanbrengen van liners en al snel kwam ik er achter dat ik de eyeliners met het sponsje en de gel liners het fijnste en makkelijkste vond in gebruik. 

Dus na dit lange intro kom ik eindelijk tot mijn punt; Gel liners! Ik heb in de afgelopen 2 jaar een aantal zwarte gel eyeliners gekocht en gebruikt en daar wou ik dus over bloggen. 


Van links naar rechts
Kiko-MAC-Catrice

Van links naar rechts
MAC-Kiko-Catrice

van boven naar beneden
MAC fluidline-Kiko gel eyeliner-Catrice gel eyeliner Ik kocht als eerste gel eyeliner de eyeliner van Catrice en ik vond het super fijn werken omdat hij lekker zacht is en zoals de naam zegt is het een echte gel, fijn om snel een strakke lijn mee te zetten en goed zwart. Het enige probleem wat ik met deze liner had is doordat mijn oogleden erg olie-ig zijn het lijntje afgeeft als ik het een hele dag op heb. 

Daarom ging ik op vakantie in Italië op zoek naar een betere. In Italië hebben ze de geweldige winkel genaamd Kiko, Kiko is een grote make up winkel met kleine prijzen en ook grotere dus voor iedereen is het een fijne winkel (behalve voor de mannen/vriendjes/broertjes die mee naar binnen getrokken worden). Ik Zag daar één potje met gel eyeliner en besloot dat ik die moest hebben. Super blij met mijn nieuwe eyeliner ging ik hem meteen testen en merkte dat deze iets harder was dan van de Catrice maar nog steeds erg zacht. Bij deze merkte ik wel dat hoe vaker ik hem gebruikte hoe droger hij werd. Hij is nu zo hard en droog dat ik hem niet eens meer kan gebruiken. 

En toen wou ik iets waar iedereen op youtube enthousiast over was; de MAC fluidliner. Ik kocht hem en ik was helemaal blij, de verpakking was simpel en classy en het product zag er mooi uit. Ik was op youtube al gewaarschuwd dat het niet als een normale gel liner zou werken maar dat als je er eenmaal aan gewend was hij echt super werkte. Ik probeerde hem de volgende dag en snapte niet waar die waarschuwing voor nodig was, hij is zacht en goed zwart en hij blijft prima zitten (na ongeveer 9 tot 13 uur kan hij wel gaan afgeven) ik gebruikte hem een half jaar lang elke dag en vond hem geweldig maar ook deze werd steeds droger en brokelde in het potje gewoon al af. 

Ik heb dus gewoon geen idee hoe het komt dat de wat duurdere eyeliners gaan brokkelen na een tijdje en de goedkoopste uiteindelijk als beste overblijft maar dit is dus wel het geval. Ik moet wel zeggen dat ik ze alle 3 super fijn vindt en dat ik ze het liefste combineer door eerst mijn kwastje in de Catrice te dippen en daarna in de fluidliner van MAC of die van Kiko. 

De Catrice gel eyeliner is volgens mij nog gewoon te koop in elke drogisterij die Catrice verkoopt voor 3,99. De Kiko gel liner is hier te koop voor 8,90.
De MAC fluidline is hier te koop voor 18,00.

Deze post is echt enorm geworden en uiteindelijk had hij niet echt een duidelijk punt maar ik hoop toch dat jullie hem leuk vonden! 

Tot snel,
X Joëlle

2 opmerkingen:

 1. De 1e foto vind ik erg gaaf, met die blauwe steentjes. Ik volg je nu op bloglovin! xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik ben heel erg bezig met het verbeteren van mijn foto's dus super leuk dat je dat zegt. :) Ik hoop dat je mijn berichten leuk vindt en mij blijft volgen!

   x Joëlle

   Verwijderen