Maand van de jonge vrouw tag

Dit is mijn eerste tag ooit maar ben getagd door Miss lipgloss door het lezen van haar blogpost en besloot hem over te nemen ook al ben ik nog maar een "klein" meisje haha.
Iedereen met een blog die dit leest is ook getagd bij deze dus leef je uit!


1. Wat vind je leuk aan opgroeien? Zijn er ook dingen die je minder leuk vind?

Ik ben pas 17 maar in mijn 17 jaar ben ik al heel erg veranderd en besef ik me wel dat dingen anders worden nu ik steeds volwassener begin te worden. Dingen die ik leuk vind zijn dat ik begin te ontdekken wie ik ben, wat ik vind van dingen en mijn eigen stijl te ontwikkelen. Ik begin steeds meer te leren en niet alleen op school maar ook over hoe de wereld is en hoe mensen zijn. Ook is een van de leukste dingen aan opgroeien dat ik leer over vrienden, vriendinnen en natuurlijk over liefde! Ben super blij dat ik mijn vriendje heb leren kennen. Ik heb natuurlijk wel vriendjes hier voor gehad maar dit was de eerste keer dat ik alle liefdes liedjes begreep, alle romantische films snapte en dat ik snapte waar iedereen zo dramatisch over deed.

Wat ik het minst leuk vind aan opgroeien is dat dingen niet zo zijn als je denkt, als kind kijk je op tegen volwassenen omdat je denkt dat ze nooit huilen, dat ze alles weten en dat ze alles prima voor elkaar hebben. Hoe ouder je wordt hoe beter je ziet dat dat allemaal niet waar is. Ook heb ik een hekel aan werken! Het liefste begin ik nu al met mijn carrière als Make-up artist in plaats van dat ik vakken sta te vullen en dat ik mijn middag verdoe met het spiegelen van een winkel. Daarom ben ik ook begonnen met bloggen, ik wil beginnen met mijn carrière en zo snel mogelijk aan de gang met dat waar ik lol in heb!

2. Op welke aspecten/successen in je leven ben jij het meest trots?

Ik ben super trots op mijn moeder die een hele mooie zelfstandige vrouw is en dat ik vaak hoor dat ik op haar lijk en dat ik de ogen van mijn vader heb. Ook ben ik heel trots dat ik eindelijk mijn droom begin waar te maken door te beginnen met bloggen ook al was ik heel onzeker over wat mensen van mij zouden denken. Ik ben heel blij dat ik hier mee ben begonnen en ik heb heel veel positieve reacties gekregen. :)

3. Wat is voor jou ultiem jeugdsentiment?

Ik ben nog veel te jong om deze vraag te beantwoorden! haha! Maar wat ik echt mis aan vroeger is de magie van dingen zoals Disney films en series zo als Winx club. Vroeger was dat gewoon wat het was en dacht je dat zulke dingen misschien toch bestonden. Ook denk ik nog heel vaak aan toen ik nog dacht dat Sinterklaas echt was, ik wist natuurlijk altijd al dat de kerstman niet bestond maar Sinterklaas was wel echt! Nu is sinterklaas weer een dood normale dag, vroeger kon ik niet slapen 2 dagen voor 5 december en kon ik niet wachten tot het avond was. Ik was altijd op van de zenuwen en als ik geklop op de deur hoorde maakte mijn hart een sprongetje en rende ik zo snel als ik kon naar de deur. 

4. Aan welke modegril heb jij je vroeger (helaas) overgegeven? (foto’s?)

Ik heb zo veel stomme dingen gedaan en het begon allemaal met een plukje roze in mijn haar. Van nature heb ik donkerblond haar maar ik heb het bruin geverfd met een roze pluk en blond met roze en blauwe nep haar plukken ik heb het zelfs een keer in een a-symmetrische bob lijn laten knippen en het bijna witblond laten verven. Toen ik dat zat was besloot ik knal rood te gaan en vanaf knal rood weer naar wat ik nu heb. Ik heb gelukkig bijna geen foto's meer van toen omdat mijn computer kapot is gevallen en daar stond alles op.

5. Hoe denk jij over feminisme?

Ik ben heel blij dat er feministen zijn en dat vrouwen al veel meer rechten hebben dan vroeger maar we zijn er natuurlijk nog lang niet, ik las laatst dat er nog steeds verschil is tussen mannen en vrouwen in loon en met veel andere dingen lopen we nog steeds niet gelijk met de mannen.

6. Heb jij weleens ervaren dat je anders (positief/negatief) werd behandeld vanwege je geslacht?

Niet echt nee, ik ben ook pas 17 dus ik heb daar nog nooit echt last van gehad.

7. Wat zou je tegen je moeder willen zeggen?

Lieve mam, ik ben heel trots dat jij mijn moeder bent. Je ziet er altijd goed en verzorgd uit en mensen zeggen ook vaak dat je er zo jong uit ziet. Je werkt heel hard voor ons en je bent altijd bezig met je kinderen, vergeet jezelf niet en neem af en toe ook een moment voor jezelf (of een moeder-dochter moment of een moeder-zoon moment) Love you!2 opmerkingen: